HOME IAIDO PHOTOS DOJO

Shin Karasukai


Shin Karasukai is een dojo in Amsterdam waar men vanaf eind 2007 iaido kan trainen. De leden van Shin Karasukai zijn aangesloten bij de Nederlandse Kendo Renmei (N.K.R.), op haar beurt lid van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (F.O.G.), die weer ressorteert onder het NOC*NSF.

De leden van Shin Karasukai trainen onder andere de gestandaardiseerde katas, als wel de stijl specifieke katas van de Muso Shinden school. Hiernaast trainen de leden ook op bepaalde delen uit het kendo.

Zowel de naam als ons logo is afgeleid van de Karasu Tengu, een raaf-achtig wezen uit de Japanse mythologie. Dit wezen word ook vaak geassocieerd met de japanse zwaardkunsten.

Contactgegevens


Dojoleiding: Cor van den Brink
06 10723321
dojo@shin-karasukai.nl


Dojo Adres
Gymzaal Willem Witsenstraat 6 (Zaal B)
1077 AZ Amsterdam

Trainingstijden:
Donderdag: 18:30 - 20:00

Trainen bij ons


Wij trainen eenmaal per week, de les duurt anderhalf uur. We starten met gezamelijk groeten, een kleine warming-up, en daarna beginnen wij met het doorlopen van de basis ZNKR katas. Hierna verschilt het programma, hierdoor blijft de training divers blijven. Wij beeindigen de training door samen uit te groeten.
Traditioneel word bij de training een Hakama (geplooide broekrok) en Gi (vestje) gedragen. Dit dragen de meeste leden in het zwart.

Er wordt als een groep getrained, maar er is ook ruimte voor indiduele ontwikkeling en begeleiding. De sfeer in de dojo is heel ontspannen, met de focus dat men hier is om voor hun plezier te trainen. Bij Shin Karasukai staat plezier centraal, dus mocht er iets zijn, ga dan niet over je limiet heen. Je zult tijdens de lessen ook niet geforceerd worden om deze op te zoeken of te overschrijden.


Beginnerscursus


Shin Karasukai biedt een beginnerscursus aan van tien lessen, waarbij je een houten zwaard krijgt, welke je mag houden aan het eind van de lessen. Naarmate je beter wordt, kun je gaan rondkijken voor een metalen zwaard. Mocht je al in het bezit zijn van een zwaard, neem deze gewoon mee, dan zullen wij kijken of het geschikt is voor trainingsdoeleinden. Tijdens deze cursus train je gewoon mee met de groep, tot zover je de katas kent, waarna je wat individuele begeleiding krijgt. Aan het eind van deze tien lessen train je bijna de hele les mee met de groep. Je hoeft niet meteen een pak te kopen, loszittende kleding en een band is genoeg. Kniebeschermers worden aangeraden.


Wat wordt er behandeld?


Wij trainen in ZNKR katas, Muso Shinden Ryu koryu katas en kendo katas.

ZNKR Katas

Dit zijn twaalf basis katas, die elke school beoefent. Elke kata behandelt een of meer basistechnieken van de kunst van het zwaardvechten. Deze katas zullen elke training worden behandeld, en zijn cruciaal voor de ontwikkeling van je vaardigheden. Deze katas worden daarom ook gebruikt in de toetsingen van jouw vaardigheden, en worden dus gebruikt op wedstrijden en examens.

Koryu

Naast de basiskatas beoefenen wij ook de oude stijl van Muso Shinden Ryu. Deze katas worden geintroduceerd zodra de leerling de twaalf basiskatas enigsinds onder de knie heeft. Deze zijn over het algemeen wat losser beschreven en hebben elk een ander scenario en uitvoering. Er zitten veel kleine verschillen in de houding, de manier van het zwaard loslaten en andere niches.

Kendo Katas

Naast Iaido beoefenen wij ook delen uit Kendo, want iaido train je over het algemeen alleen. De toegevoegde waarde van deze katas is dat deze je een goed beeld krijgt van hoe het is om een tegenstander tegenover je te hebben, en de afstand die je daarmee moet aanhouden, omdat deze katas altijd in paren moet worden uitgevoerd.